Här kan du läsa om hur vi försökt förbereda oss för denna enorma resa, hur vi tänkt kring säkerhet med utrustning och modifikationer. hur vi gjort för att spara ihopp de pengar som vi tror resan kräver! Något som är intressant är faaktiskt hur olika vägar vi gått för att spara ihop den summan vi idag lyckats nå!

 

Medicin & Vaccin

Vaccin

Gula Febern

Hepatit A & B

Kolera

Tyfoid

Medicin

2 olika bredspektrums penecilin

Sjösjuketabletter och plåster

Andrenalin

 

Modifikation

targabge

 

Targabåge

Denna fick vi svetsad av en otroligt hjälpsam sponsor, nämligen claes på SmartRoller©. Targabågen är till för att hålla uppe solceller, men också för att kunna hänga upp tampar, och fästa andra småsaker i. detta är även ett perfekt träningsredskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

peke

Peke

Även denna har våran sponsor claes på smartroller svetsat år oss. En perfekt plattform att beundra delfiner på. men den huvudsakliga uppgiften är att möjliggöra för oss att ha dubbla förstag och dubbla rullar. vilket föränklar saker avsevärt vid revning osv.

 

 

 

 

 

 

 

 

nya fnster

Fönster

Dessa har vi bytt ut mot makralon, vilket vi fått från AK-Glas som gåva. ett otroligt matrial som man kan spika egenom om man så önskar. vi fick spillbitar som Simon sågade och slipade till i en väns verkstad. sedan bultades de fast med 5cm överlapp i däcket. dessa skall göra att rutorna inte trycks in om en stor våg skulle slå in i sidan. vegans tidigare fönster är kända för att ha detta problem

 

 

 

 

 

 

 

brnnsletank ny

Bränsletank

Den gammla tanken i vegan sitter i kölsvinet, en bra placering ur balanssynpunkt. men går något sönder och måste lagas så är det omöjligt. den var dessutom gjord i plast och efter många år av tjänstgöring så tenderar plasten att "svettas ut diesel eller också spricka och börja läcka. mycket tråkigt ur miljösynpunk. så vi bytte ut denna mot en rostrfi tank som plaserades i vänster sittbrunsfack mot det förliga skottet. Denna fick vi till ett bra pris från vega marin.

 

 

 

 

 

 

 

toatank

Septitank

Denna har vi satt in fast så många sliter ut dem. anledningen är att vi vill kunna visa hänsyn i hamnar. men också för att i delar av världen är reglerna otroligt strikta nu för tiden. vilket innebär att man inte får släppa ut toaavfallet var som helst. självklart följer man inte denna regel alltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rullfock

Dubbla Rullfockar

Vi har ju blivit sponsrade av Smartroller med två väldigt praktiska rullfockar för vanliga segel med pistolhakar, vilket gör att vi inte behöver sy om några segel, eller investera i något superdyrt system. Väldigt smidigt och hållfast med riäla rostfria delar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Batteribank

Om man vil ha ström ute till havs, och inte vill ha en generator igång ständigt. så är batterier ett väldigt bra alternativ:P Vi började med två 135Ah AGM batterier. dessa tål hög lutning och ger inte ifrån sig några gaser, vilket är otroligt fördelaktigt på en båt. batterien har placerats där den gamla bränsletanken låg. och fyllt ut ordentligt. men fortfarande plats för en hel del konserer eller ö....Läskflaskor..Numer har vi tyvärr bara ett då efter att vi vattenfyllt kölsvinet så kortslöts ett av batterien.